Santorini

Hej bloggen! Har haft semester och hunnit besöka b.la. Grekland, finska skärgården och landsbygden. Det är intressant att alla (syftar främst på media då) redan pratar om höstmode, hösttempo, höstrecept osv medan andra ännu är på sommarsemester:D Skolstarten styr ju inte alla människors kalender. Själv tycker jag om augusti som semestermånad, eftersom det vanligen är lite varmare än juni/juli och det hunnit komma såväl bär och svamp redan.

Den finska sommaren är lite oberäknelig, tycker själv inte att lite sommarregn stör så länge man justerar attityden och inte förväntar sig flera månaders värmebölja. För att vara säker på sol under den egna semestern är det enklast att (om möjligt) boka en vecka till Medelhavet.

Tänkte visa lite bilder från Santorini, Greklands kanske mest romantiska ö (eller så hypas den iallafall). Santorini är en grekisk ögrupp bestående av 6 öar, varav två är vulkanöar.

Santorini är känt för sina vackra solnedgångar och är en populär destination för bröllop och bröllopsresor. I Asien lär det säljas “bröllopspaket” för brudpar, där priset innehåller bröllopsbilder tagna på Santorini, proffsfotograf och personlig stylist. Vi råkade också se ett sådant sällskap, brudgummen var stylad i turkos kavaj och vita sportskor – bruden i mer traditionell vit spetsklänning.

Vår semesterort heter Kamari, och är en lite mindre kustort – mysig med massa restauranger. Santorini är något dyrare i prisklass än t.ex. Kreta, men Kamari som ort var förmånligare än t.ex. det populära turistmålet Oia. Staden Oia, har en av Santorinis kanske mest bekanta vyer och är belägen högt uppe med vita byggnader vid klippkanten. I Oia finns även lite dyrare restauranger där man kan avnjuta middag och beundra solnedgången. Vi besökte Oia endast på en dagstur, så vi gick omkring i staden, såg en gammal fästning och åt lunch.

Vi var också på båttur där vi såg en vulkanö (Nea Kameni) och beundrade solnedgången ute till havs. Vi hann även besöka vingården Santo Wines och gå på vinprovning, där vi fick testa ett vitt-, ett rött- och ett efterrättsvin tillsammans med lite tilltugg.

Vi besökte också Kamaris utomhusbio, Open Air Cinema. Biografen var en speciell upplevelse, man måste köa efter biljetter redan en timme innan själva filmen börjar, och det spelas 50-talsmusik i bioarenan innan filmen börjar. I mitten av filmen var det paus, så människor kunde köpa mer drinks och snacks. Eftersom det är Grekland, är det tillåtet att både röka och dricka alkohol på utomhusbiografen, och det fanns både barn och vuxna på biografen. Väl värt ett besök, vi hann med två filmer under vår semstervecka!

Kan varmt rekommendera Santorini, varje sig det är bröllopsresa eller vanlig semester man är ute efter. Finns en hel del att se och uppleva, god mat och vackra vyer ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *