Vad dricker du?

Under sommaren har jag läst inlägg hos t.ex. Sandra Beijer och Michaela Forni om vilka drycker de gillar, tänkte också fylla i mina favoriter!

Vatten:
Dricker mycket vatten och har alltid en flaska vatten med mig,  tycker det  hjälper att hålla vätskebalansen för att undvika migrän. Enda gången jag måste avstå vatten är i säkerhetskontrollen på flygfältet och även då är det första jag gör att köpa en ny flaska vatten inne på flygfältet eller fylla den tomma jag haft med mig 😀 Föredrar kallt kranvatten.

Juice:
Dricker sällan juice, bara om jag går på brunch eller äter hotellfrukost. Apelsin.

Kaffe:
Dricker inte kaffe 😀 Men om jag skulle dricka, så skulle det vara cappuccino. Har druckit kanske 10 cappos totalt under min livstid?

 

Te:
Dricker mycket te, främst eftersom jag inte dricker kaffe. Gillar mest svart te (English breakfast) eller grönt te. Tidigare var Earl Grey en favorit. Clippers har även ett gott grönt te med ginseng, som ger lite extra kick om man behöver. Dricker mitt te som sådant, utan mjölk, socker eller honung.

Vin:
Vitt, Riesling allra helst.


Öl:
Veteöl. Helst Mythos, Leffe Blond (ah studieutbytet i norra Frankrike!) eller Sol/Corona/Peroni. Gillade också Carlsberg Lime Cut tidigare, men vet inte om den säljs längre? Blir dock rätt sällan jag dricker öl, kanske 2 öl per år?

Bubbel:
Cava eller prosecco. Allra helst dock blandat med ngt annat, t.ex. i form av Mimosa eller Aperol Spritz.

Mjölk:
Dricker inte mjölk. Använder osötad mandelmjölk till morgongröten.

Cider:
Somersby har i år lanserat en jättegod äppelcider, Orchard Selection Sparkling rosé. Inte lika söt som andra äppelcider och lite mer åt sparkling wine hållet. Annars väljer jag torr äppel cider.

Drink:
Mojito eller Aperol Spritz. Är typ de enda drinkarna jag beställer.


Läsk:
Cola Zero. Det är ju inte hälsosamt med alla tillsatsämnen men tycker den passar så bra med vissa maträtter, typ tacos, burgare eller rentav pasta haha. När man inte dricker rödvin är den också ett bra substitut. Vet människor som inte gillar kolsyra men jag har alltid gillat läsk, så uppfriskande med bubblor i kall dryck.

 

Saft:
Gillar inte saft och dricker det rätt sällan, samma som med juicen. Men gillar flädersaft, gärna blandat med Vischy och lime/jordgubbar för alkoholfri drink.


Alkoholfritt ute:
Vatten, cola.

 

Favoritdryck:
Vatten, svart te eller cola zero.

 

Det var en rolig lista, speciellt som alla har rätt olika preferenser.
Vilka är dina favoritdrycker? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *